Vad är fettfrysning, cryolipolys?

Fettfrysning är en vetenskapligt bevisad metod för permanent reducering av fettvävnad som inte reagerar på kost och träning. Fettfrysning kan inte ersätta traditionell fettsugning men är ett enkelt och effektivt alternativ för att ta bort isolerade fettdepåer.

Vad är CoolSculpting?

CoolSculpting, CoolShaping, Clattuu och Cool Tech är namnen på några av de mest välkända maskinerna för fettfrysning. På Laserklinikcenter arbetar vi med CoolShape och lipolaser, två kvalitetsmaskiner båda CE-märkta, som utmärker sig för mycket goda resultat, flera olika handstycken att välja mellan och att man behandlar två områden samtidigt.

Hur går fettfrysning till?

Vid fettfrysning använder vi ett eller två handstycken för att suga in fettvävnad. Man lägger en skyddsduk på huden under handstyckena och startar behandlingsschemat. Under pumpande vakuum kyler man ner fettvävnaden till minus 10 grader och förstör fettcellerna.

Revolutionerande fettreducering med fettfrysning – fettceller dör av kyla

Vetenskaplig forskning har visat att fettceller är mycket känsligare för nedfrysning än andra vävnader i kroppen. Fettceller dör vid -8 grader och detta kan man utnyttja för att minska fettdepåer utan vare sig fettsugning eller annan operation. Behandlingen, s.k. cryolipolys, görs genom att man suger in fettdepån i ett munstycke med vakuum och kyler ner fettcellerna under en timma. Resultatet blir att fettcellerna långsamt dör genom så kallad apoptos, naturlig celldöd, medan all annan vävnad såsom hud, nerver och muskler inte påverkas alls. Under 1-2 månader efter behandlingen försvinner fettcellerna successivt och behandlingsresultatet består för gott. I genomsnitt försvinner 20% till 25% av fettet redan efter en enda behandling.

Vi har den bästa utrustningen för fettfrysning

På LK studio har vi valt den i särklass bästa maskinen för fettfrysning: Man kan behandla två områden samtidigt. Vi kyler ner fettet till -10 grader istället för -10 grader. Handstyckena finns i flera olika storlekar för perfekt passform. Handstyckena har kanter av mjuk medicinsk silikon som ger naturlig avgränsning och perfekt passform. Ett justerbart vakuumprogram där man successivt suger fast handstycket gör att behandlingen inte är smärtsam trots att handstyckena fäster mycket bra. Utöver vakuum och kyla innehåller handstyckena också en lipolaser som skyddar och stimulerar huden och påskyndar borttransport av slaggprodukter; tre behandlingar i en. Mot slutet av behandlingen läggs en lätt massage in i handstycket.

lkstudio
Stäng meny